RUOKOLAHTI-SEURA RY

RUOKOLAHTI-TALO

Ruokolahti-talo

Ruokolahti-talo on Ruokolahti-Seuran omistama perinnetalo, joka on rakennettu 1800-luvun talonpoikaistalon mittojen ja mallin mukaan. Mallina käytetty talo sijaitsi Junnikkalan Rehulassa. Seura oli ostanut sen 1950-luvulla museotaloksi, ja tarkoituksena oli siirtää talo Ruokolahden keskustaajamaan museon takana olevaan notkelmaan.

Huolellisesti valmisteltu siirtosuunnitelma romuttui yllättäen, kun talon seinähirret todettiin sen purkamisen yhteydessä niin lahoiksi, ettei niistä olisi ollut järkevä lähteä taloa uudelleen pystyttämään.

Seura jatkoi kuitenkin hanketta rakentamalla uuden talon vanhan mallin mukaan. Hankkeeseen saatiin mukaan niin kunta kuin monet järjestötkin ja yksityiset henkilöt tukivat talon rakentamista lahjoituksin sekä tukkitalkoiden muodossa. Talo valmistui kesällä 1980.

Ruokolahti-talo sijaitsee ulkomuseoalueen keskellä kirkonmäen reunalla. Talon pihapiiriin on siirretty aittarivi, savusauna, riihi ja muita ulkorakennuksia. Kesäisin Ruokolahti-talo on avoinna yleisölle, ja se on tullut suosituksi myös erilaisten juhlien, kokousten ja näyttelyiden pitopaikkana.

Ruokolahti-talon varauksia ottaa vastaan Kulttuuripalvelu Kaiku, 0505901583 (Virve Niiranen) tai 0505901584 (Jari Niiranen). Katso tarkemmin: www.kulttuuripalvelukaiku.fi/ajankohtaista

Ruokolahden vanhin rakennus
Talon pihapiirissä sijaitsee myös tämä vartiokoppi,
joka on tiettävästi Ruokolahden vanhin rakennus.

Paluu seuran pääsivulle

Kysy seuran toiminnasta: