Markkinat

Markkinat 2017

Tämän vuoden Ruokolahti-markkinat pidetään lauantaina 16.9. kello 10 – 14 Eukkoaukilla ja sen välittömässä läheisyydessä. Markkinoille pääsevät tuotteitaan myymään ja esittelemään vain ruokolahtelaiset tekijät ja toimijat.

Voit ilmoittautua mukaan seuran toimihenkilöille. Mukanaolosta seura veloittaa pienen summan, joka kattaa ilmoituskulut sekä viranomaisten vaatimat suunnitelmat ja toimenpiteet kuten liikenteen valvonnan ja järjestysmiehet.

Markkinoiden historiasta

Ruokolahti-Seura on järjestänyt Ruokolahti-markkinat joka syksy vuodesta 1973 lähtien. Markkinat ovat säilyneet omaleimaisena kotiseututapahtumana, ja ne ovat poikenneet tavanomaisista syysmarkkinoista erityisesti näyttelyjen ja muun kulttuuriohjelmansa ansiosta.

Esimerkiksi vuosina 1976-1980 ja 1983 markkinoilla esitettiin suuren suosion saaneita kotiseutunäytelmiä. Markkinoiden yhteydessä on vuodesta 1981 julkistettu myös uusi Ruokolahden Eukko.

Jo ensimmäisiä markkinoita suunniteltaessa esitettiin Ruokolahti-seuran johtokunnassa toive siitä, että markkinoiden ravintolaan pitäisi saada aitoa, riihitetystä rukiista valmistettua ruispuuroa. Tämä toive toteutui toisena markkinasyksynä vuonna 1974.

Perinne on jatkunut sen jälkeen joka syksy. Markkinaruis on leikattu
eri puolilla kuntaa, ja vuodesta 1985 ahokset on voitu puida Ruokolahti-talon pihapiiriin pystytetyssä seuran omassa riihessä. Riihitettyjä ruisjauhoja on riittänyt puuron ohella myös myyntiin.