Markkinat

RUOKOLAHTI-MARKKINAT

järjestetään 44. kerran la 13.10.2018

Ruokolahden koululla

Myynti ja näyttelyt ovat avoinna klo 10 – 14.

OHJEITA   MARKKINAMYYJILLE

* myyntipöytiä saa tulla laittamaan pe 12.10.18 klo 17.00 -20, la 13.10. ovet avautuvat klo 8.00.

* vihreä ja punainen ulko-ovi sekä yläpihan ulko-ovi ovat käytössä markkinoiden aikana

* sisällä KAIKKI käyttävät kenkäsuojia tai sisäkenkiä

* luokista/tilasta EI SAA siirtää kalusteita pois

* jos käytät luokkien pöytiä, suojaa ne

* tilojen seinille/oviin ei saa kiinnittää mitään

* luokan tauluihin käyvät valkotaulutussit (oltava omat), EI permanent-tussit!

* luokka/tila tulee jättää samaan kuntoon/asetelmaan kuin se oli tullessasi

* jokainen myyjä vie jätteensä jätekatokseen; roskat lajiteltuina, pahvit litistettyinä (oranssi jätekatos sijaitsee liikuntahallin nurkalta kohden keittiötä)

Kiitos yhteistyöstä!   Ruokolahti Seura ry

Pj. Airi Ruokonen p. 050 491 7957

sihteeri Jouko Siitonen p. 040 563 4420

Markkinoiden historiasta

Ruokolahti-Seura on järjestänyt Ruokolahti-markkinat joka syksy vuodesta 1973 lähtien. Markkinat ovat säilyneet omaleimaisena kotiseututapahtumana, ja ne ovat poikenneet tavanomaisista syysmarkkinoista erityisesti näyttelyjen ja muun kulttuuriohjelmansa ansiosta. Markkinoille pääsevät myymään ja omaa toimintaansa esittelemään vain ruokolahtelaiset toimijat.

Esimerkiksi vuosina 1976-1980 ja 1983 markkinoilla esitettiin suuren suosion saaneita kotiseutunäytelmiä. Markkinoiden yhteydessä on vuodesta 1981 julkistettu myös uusi Ruokolahden Eukko.

Jo ensimmäisiä markkinoita suunniteltaessa esitettiin Ruokolahti-seuran johtokunnassa toive siitä, että markkinoiden ravintolaan pitäisi saada aitoa, riihitetystä rukiista valmistettua ruispuuroa. Tämä toive toteutui toisena markkinasyksynä vuonna 1974.

Perinne on jatkunut sen jälkeen joka syksy. Markkinaruis on leikattu eri puolilla kuntaa, ja vuodesta 1985 ahokset on voitu puida Ruokolahti-talon pihapiiriin pystytetyssä seuran omassa riihessä. Riihitettyjä ruisjauhoja on riittänyt puuron ohella myös myyntiin.