Kotiseutumuseo

Museo on avoinna kesäisin ti-la 12-17 ja su 11-17.

Mikä ja missä?

Ruokolahden kotiseutumuseo sijaitsee Ruokolahden kirkonmäellä, kellotapulia vastapäätä. Museo on perustettu vanhaan, 1860-luvulla rakennettuun viljamakasiiniin, ja siellä on kolmessa kerroksessa esilllä noin 2000 esinettä.

Museon vaiheita

Museorakennus on Antti Enlundin vuonna 1861 rakentama viljamakasiini. Ruokolahden kunta osti makasiinin 1954, kunnosti sen Kansallismuseon opastuksella kotiseutumuseoksi, ja vuotta myöhemmin Ruokolahti-Seura avasi museon yleisölle.

Ruokolahden kotiseutuyhdistys Ruokolahti-Seura oli perustettu vuonna 1947 ja erityisesti sen puheenjohtaja Eino Pätilä piti tarpeellisena museon perustamista ympäri pitäjää kerätyille esineille. Ruokolahti-Seura huolehtii edelleen museon ylläpidosta, kunta omistaa rakennuksen.

Yhteystiedot

Museo on avoinna ryhmille varsinaisten aukipitoaikojen ulkopuolella ajanvarauksella. Ota yhteyttä Erkki Huhtaseen, puhelin 0400 151 485.