Kotiseutumuseo

Museo avoinna 4.6. lähtien

Kotiseutumuseo avoinna 4.6. – 11.8. ti – su klo 11 – 17. Pääsymaksu 3 e, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Kesänäyttelynä Entisaikojen kättentöitä.

Ohje museotietokannan käyttöön

Voit tutustua Ruokolahti-Seuran museotietokantaan  Kotiseutumuseon sivulla. Etusivulla yläpalkissa on otsikko Kotiseutumuseo, sitä klikkaamalla pääset museotietokantaan. Tätä sanaa klikkaamalla avautuu keltainen sivu, jonka takaa löytyvät niin esineet kuin valokuvatkin. Kiinnostavaa esinettä voi etsiä klikkaamalla aakkosissa olevaa alkukirjainta tai kirjoittamalla sanan hakukenttään.

Valokuvat ovat hieman hankalasti löydettävissä. Keltaisella sivulla on teksti Esineen numeron mukaan. Saat kuvat auki, kun klikkaat tuon lauseen jälkeen olevaa numeroa yksi. Sen alla ovat valokuvat, joiden tunniste alkaa numerosta 100 001. Kuvia on yli 600 kappaletta. Tarkempia tietoja kuvasta saat klikkaamalla sanaa Tiedot. Kuvista toiseen pääsee siirtymällä takaisin museotietokannan etusivulle ja sieltä edelleen uuteen kuvaan. Valitettavasti kuvasta seuraavaan ei voi suoraan siirtyä. AR

Varstoja riihellä.

Pääsymaksu on aikuisilta 3 €, lapset pääsevät ilmaiseksi Museo kuuluu valtakunnaliseen eMuseo-ketjuun, eli voit hyödyntää omaa mobiililaitettasi museon oppaana.

Kesän 2019 näyttelyssä on esillä entisaikojen kättentöitä.

Museossa on myytäviä tuotteita varten pieni Museopuoti. Myytävänä on Seuran julkaisemia kirjoja, postikortteja, ruutuvaippoja, Ruokolahti-koruja, Ruokolahti-lapasia sekä rohdinpyyhkeitä.

Mikä ja missä?

Kartta
Ruokolahden kotiseutumuseo sijaitsee Ruokolahden kirkonmäellä, kellotapulia vastapäätä, ja sen osoite on Rasilantie 1.  Museo on perustettu vanhaan, 1860-luvulla rakennettuun viljamakasiiniin, ja siellä on kolmessa kerroksessa esilllä noin 2000 esinettä.

Museon vaiheita

Museorakennus on Antti Enlundin vuonna 1861 rakentama viljamakasiini. Ruokolahden kunta osti makasiinin 1954, kunnosti sen Kansallismuseon opastuksella kotiseutumuseoksi, ja vuotta myöhemmin Ruokolahti-Seura avasi museon yleisölle.

Ruokolahden kotiseutuyhdistys Ruokolahti-Seura oli perustettu vuonna 1947 ja erityisesti sen puheenjohtaja Eino Pätilä piti tarpeellisena museon perustamista ympäri pitäjää kerätyille esineille. Ruokolahti-Seura huolehtii edelleen museon ylläpidosta, kunta omistaa rakennuksen.

Pelastussuunnitelma.doc

Ruokolahden kotiseutumuseo  Rasilantie 1    56100 Ruokolahti
Museo on avoinna ryhmille myös varsinaisten aukipitoaikojen ulkopuolella ajanvarauksella. Ota yhteyttä Erkki Huhtaseen, puhelin 0400 151 485 tai email. huhter@gmail.com