Kotiseutumuseo

Museo on avoinna kesän aikana ti – su  11-17
Vuonna 2017 aukiolo ajoittuu ajalle 10.6 – 20.8
Pääsymaksu on aikuisilta 3 €, lapset pääsevät ilmaiseksi
Museo kuuluu valtakunnaliseen eMuseo-ketjuun, eli voit hyödyntää omaa mobiililaitettasi museon oppaana.

Mikä ja missä?

Ruokolahden kotiseutumuseo sijaitsee Ruokolahden kirkonmäellä, kellotapulia vastapäätä, ja sen osoite on Rasilantie 1.  Museo on perustettu vanhaan, 1860-luvulla rakennettuun viljamakasiiniin, ja siellä on kolmessa kerroksessa esilllä noin 2000 esinettä.

Museon vaiheita

Museorakennus on Antti Enlundin vuonna 1861 rakentama viljamakasiini. Ruokolahden kunta osti makasiinin 1954, kunnosti sen Kansallismuseon opastuksella kotiseutumuseoksi, ja vuotta myöhemmin Ruokolahti-Seura avasi museon yleisölle.

Ruokolahden kotiseutuyhdistys Ruokolahti-Seura oli perustettu vuonna 1947 ja erityisesti sen puheenjohtaja Eino Pätilä piti tarpeellisena museon perustamista ympäri pitäjää kerätyille esineille. Ruokolahti-Seura huolehtii edelleen museon ylläpidosta, kunta omistaa rakennuksen.

Ruokolahden kotiseutumuseo  Rasilantie 1    56100 Ruokolahti
Museo on avoinna ryhmille myös varsinaisten aukipitoaikojen ulkopuolella ajanvarauksella. Ota yhteyttä Erkki Huhtaseen, puhelin 0400 151 485 tai email. huhter@gmail.com