Ajankohtaista

Seura kutsui paikallisia toimijoita 24.4. Ruokolahti-talolle suunnittelemaan yhdessä tulevia markkinoita. Ruokolahti-Markkinat pidetään tänä vuonna jo lauantaina 16.9. ja pitopaikkana on Eukkoaukio sekä Rasilan taajaman liikehuoneistot. Paikallisia yrittäjiä on tulossa mukaan markkinoille omissa liiketiloissaan. Perinteiseen tapaan markkinat ovat paikallisen osaamisen näyttöpaikka ja niihin voivat osallistua vain ruokolahtelaiset toimijat. Paikalla oli yli 20 henkeä.

Seuraavan kerran kokoonnutaan elokuun alussa. Markkinoille voi ilmoittautua seuran toimihenkilöille.

Ruokolahti-seuran perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Kotiseutujuhla pidetään sunnuntaina 17.9. Ruokolahden kirkossa yhteistyössä Ruokolahden seurakunnan kanssa. Samassa tilaisuudessa julkistetaan uusi Ruokolahden Eukko, jonka järjestysnumero on 23.

Ruokolahti-seura on liittynyt mukaan eMuseo-hankkeeseen. Museon ollessa avoinna voi osaan esineistä tutustua mobiililaitteen avulla. Käytännön toteutuksesta vastaa Erkki Huhtanen.

Seura järjestää Suomi100-juhlavuoden merkeissä kotiseutumuseoon valokuvanäyttelyn itsenäisyyden vuosikymmenistä Ruokolahdella. Näyttely avataan valtakunnallisena Museopäivänä 18. toukokuuta.

Tiistai-tarinat 2017

Ruokolahti-seura jatkaa suosittuja Tiistai-tarinoita, joita pidetään 13.6. alkaen Ruokolahti-talolla kello 14. Tarinoissa käsitellään joka kerta eri aihetta alustuksen pohjalta.

13.6. Eukkotaulu 130 vuotta / Harri Tonder

20.6. Rakkaudesta ryijyyn / Tuomas Sopanen

27.6. Rasilan nuorisoseurasta / Miikka Vento

4.7.  Sikiön suvusta Ruokolahdella / Virpi Sikiö

11.7. Suomi100-kirjoista luettua / Jaana Hellstén

18.7. Muistoja koulukäsitöistä / Helena Roiha

25.7.Ruokolahti-kuoromahti / Anu Pimiä

1.8.  Hääperinteistä / Airi Ruokonen

8.8. Metsänhoidon työtavoista / Kimmo Hanhisalo

15.8. Ruokolahti-Seura 70 v. / Seuran johtokunnan jäsenet

Seuralla on tekeillä kirja, joka kertoo Rasilan-Rautialan alueen historiasta reilun sadan vuoden ajalta. Tavoitteena on, että kirja olisi valmiina markkinoille myytäväksi.

Myyntituotteet

Ruokolahti-seura myy ruutuvaippaa, joka on tehty perinteisen mallin mukaan. Vaipan hinta on 120 euroa ja niitä voi ostaa Eukon Puodista osoitteesta Rasilantie 56. Vaippaa voi tiedustella myös puheenjohtajalta numerosta 050 491 7957.

Seuralla on myynnissä myös Ruokolahti-koru joko riipuksena tai rintaneulana. Molempien hinta on 100 euroa. Korut ovat myynnissä Eukon Puodissa, osoitteessa Rasilantie 56.

Kesän aikana kotiseutumuseossa on myynnissä kortteja sekä Eukko-julisteita, kopioita Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä –taulusta, jonka Albert Edelfelt maalasi vuonna 1887.