UUSI KIRJA ON ILMESTYNYT

Ruokolahti-Seuran julkaisema uusi kotiseutukirja TORPPAREISTA DIGIAIKAAN – Muutoksia Rasila-Rautialan alueella, on valmistunut. Ensimmäisen kerran kirjaa voi ostaa sunnuntaina 27.8 kello 11 – 16 Elonkorjuutapahtumassa Ruokolahti-talon riihessä. Kirjan hinta on 50 euroa, Riihikirjakaupassa käy vain käteinen raha maksuvälineenä. Sunnuntain jäkeen kirjaa voi tiedustella seuran toimijoilta. Seuraava myyntitapahtuma on la 16.9. pidettävät Ruokolahti-markkinat Eukkoaukiolla kello 10 – 14.

Kirja on jatkoa seuran julkaisutoiminnalle. Sulo Siitosen toimittamia Kotiseutulukemistoja on julkaistu kuusi kappaletta. Näistä suurinta osaa on vielä myytävänä. Vuonna 2009 seura julkaisi LAINAJYVÄSTÖSTÄ EUROAIKAAN -kirjan, joka kertoi Ruokolahden kylistä koulupiireittäin.

JOKO KATSOIT VIDEON?

Osana Ulkomuseoalue eläväksi hanketta Ruokolahti-Seura on julkaissut alueesta ja sen historiasta kertovan videon. Löydät sen osoitteesta https://youtu.be/RozghoeLuvA

Kopioimalla yllä olvean osoitteen, pääset katsomaan videon.

Ruokolahti-Markkinat pidetään tänä vuonna jo lauantaina 16.9. ja pitopaikkana on Eukkoaukio sekä Rasilan taajaman liikehuoneistot. Paikallisia yrittäjiä on tulossa mukaan markkinoille omissa liiketiloissaan. Perinteiseen tapaan markkinat ovat paikallisen osaamisen näyttöpaikka ja niihin voivat osallistua vain ruokolahtelaiset toimijat. Ruokolahti-Seuran johtokunta päätti, että uusi Eukko julkaistaan markkinoilla 16.9. kello 12.

Markkinoille voi ilmoittautua SEija Lifländerille osoitteessa liflanderit@hotmail.com tai puhelimella 050 353 0844.

Ruokolahti-seuran perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Kotiseutujuhla pidetään sunnuntaina 17.9. Ruokolahden kirkossa yhteistyössä Ruokolahden seurakunnan kanssa. Tänä vuonna on taas aika julkistaa uusi Ruokolahden Eukko, jonka järjestysnumero on 23.

Ruokolahti-seura on liittynyt mukaan eMuseo-hankkeeseen. Museon ollessa avoinna voi osaan esineistä tutustua mobiililaitteen avulla. Käytännön toteutuksesta vastaa Erkki Huhtanen.

Tiistai-tarinat 2017

Ruokolahti-seura jatkaa suosittuja Tiistai-tarinoita, joita pidetään 13.6. alkaen Ruokolahti-talolla kello 14. Tarinoissa käsitellään joka kerta eri aihetta alustuksen pohjalta.

13.6. Eukkotaulu 130 vuotta / Harri Tonder

20.6. Rakkaudesta ryijyyn / Tuomas Sopanen

27.6. Rasilan nuorisoseurasta / Miikka Vento

4.7.  Sikiön suvusta Ruokolahdella / Virpi Sikiö

11.7. Suomi100-kirjoista luettua / Jaana Hellstén

18.7. Muistoja koulukäsitöistä / Helena Roiha

25.7. Ruokolahti-kuoromahti / Anu Pimiä

1.8.  Hääperinteistä / Airi Ruokonen

8.8. Metsänhoidon työtavoista / Kimmo Hanhisalo

15.8. Ruokolahti-Seura 70 v. / Seuran johtokunnan jäsenet

Tämän kesän Tiistai-tarinat ovat nyt ohi. Näihin tapahtumiin osallistui joka kerran vähintään 20 henkeä. Kiitos kaikille, jotka alustitte eri aiheista ja kiitos teille, jotka tulille kuuntelemaan ja tarinoimaan. Jatkamme jälleen ensi kesänä.

Myyntituotteet

Ruokolahti-seura myy ruutuvaippaa, joka on tehty perinteisen mallin mukaan. Vaipan hinta on 120 euroa ja niitä voi ostaa Eukon Puodista osoitteesta Rasilantie 56. Vaippaa voi tiedustella myös puheenjohtajalta numerosta 050 491 7957.

Seuralla on myynnissä myös Ruokolahti-koru joko riipuksena tai rintaneulana. Molempien hinta on 100 euroa. Korut ovat myynnissä Eukon Puodissa, osoitteessa Rasilantie 56.

Kesän aikana kotiseutumuseossa on myynnissä kortteja sekä Eukko-julisteita, kopioita Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä –taulusta, jonka Albert Edelfelt maalasi vuonna 1887.